Sportblessures en homeopathie van Zemi uit Oldenzaal

sportblessures en de homeopathische behandeling

Op de sportclubs en elders weten vele leden wel dat er een krachtig middel is bij vallen of stoten, verstuikingen en dergelijke. Veel fysiotherapeuten en masseurs maken dagelijks gebruik van deze middelen. Dankzij vele goede ervaringen met de bekende vaak gebruikte homeopathische middelen, zalven, gels, korrels, enz. worden goede tips blijvend uitgewisseld. Toch hangt de kwaliteit van de tips wel af van de verspreiding van goede ervaringen en juiste kennis omtrent de mogelijkheden en de werking van homeopathie bij sportblessures.

 Op de volleybal- en voetbalvereniging van onze kinderen gebruiken vele mensen bijvoorbeeld Arnica, Calendula, Ruta, Rhus toxicodendron, enzovoort in acute gevallen. Veel mensen weten echter nauwelijks de ongelooflijke voordelen van het gebruik van deze en vele andere middelen. Een jaarlijkse voorlichtingsavond door een homeopaat over sport en homeopathie zou veel voordeel kunnen opleveren voor alle gezonde en geblesseerde sporters.

 Zowel acute als chronische sportblessures

 Zowel bij de acute als de meer chronische blessures kan veel bereikt worden. Niet alleen met betrekking tot de klachten zelf, maar ook t.a.v. de tijdsduur van de klachten, het herstellende vermogen en de preventie van blessures of ziekte. Een groot aantal sporters en topsporters worden jaarlijks begeleid en geadviseerd door een homeopaat. Het belangrijkste effect is dat deze mensen zelf ervaren dat homeopathie echt helpt en dat ze gespot worden door hun omgeving. Teamgenoten, trainers en coaches zien duidelijk verschil in herstelfases en herstelperiodes van de blessures en klachten van de geblesseerde sporter. Dit heeft vooral een sneeuwbal effect. Goede ervaringen worden besproken en meer mensen in het team, de club of de omgeving profiteren mee van de homeopathische mogelijkheden.

 Meer en meer worden mensen bewust dat sporten en bewegen goed is voor je gezondheid, maar dat een lichaam niet altijd kan of wil, wat de geest van de sporter wil. Dat vraagt dan wellicht om een stuk begeleiding en timing van belasting en rustmomenten en herstelmomenten ten aanzien van training en wedstrijd.

Professionele en erkende homeopathische begeleiding door een homeopaat die werkt vanuit de ziekteclassificatie kan op korte termijn en vooral op langere termijn veel voordelen opleveren. Samenwerking tussen huisartsen, specialisten, fysiotherapeuten levert vooral de sporters vele voordelen op!

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal

Bron: klik

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?