Anti-aging, homeopathie kijkt verder dan de buitenkant.

Anti-aging, nu de vergrijzing toeneemt omdat de generatie babyboomers (1945-1955) de pensioengerechtigde leeftijd bereikt is de vraag naar anti-veroudering producten enorm gestegen.

Er is van alles te koop aan anti-aging producten om op je gezichtshuid te smeren om rimpel vorming tegen te gaan. En die producten zijn verre van goedkoop. Het effect van die middelen is discutabel, maar desondanks neemt de verkoop elk jaar weer toe.

Naast huidverzorgingsproducten zijn ook haarproducten als anti-aging producten ook erg gewild. Wondermiddelen tegen haaruitval, kaalheid, grijze haren, dunner wordend haar. Wederom te kust en te keur in de schappen van de drogist.

Het promotiemateriaal voor anti-aging springt de glossy tijdschriften uit. Het lijkt tegenwoordig wel een schande als je uiterlijk je ware leeftijd verraadt. Niks mag zwellen, hangen, verdrogen, vergrijzen of verrimpelen

En ook de farmaceutische industrie duikt in dit gat waar veel winst te halen is. Lees dit artikel maar eens (link)

Helaas was dit vroeger anders. In de opkomst van de Europese cultuur, ten tijde van de Grieken en de Romeinen werd het ouder worden gevierd. Ouderdom ging daar hand in hand met wijsheid. Hoe ouder men werd, hoe meer respect de samenleving had.

Homeopathie en de veroudering.

Homeopathie werkt op het individu, met als opzet het herstellen van het zelf genezend vermogen. Wat is er mooier dan als je op ver gevorderde leeftijd nog gebruik kan maken van alle functies van je lichaam. Zonder dat de tand des tijds daar veel aan geknaagd heeft. Binnen de homeopathie is dat een van de hoofddoelen. De grondlegger van de homeopathie, Samuel Hahnemann, stelt zelfs in zijn epistel dat we de spirituele levenskracht gezond moeten houden. Want ze houdt al de lichaamsdelen in bewonderingswaardige harmonische, levende werking, die zich uit in een voelen en handelen vrij van stoornissen zodat we ons lichaam kunnen gebruiken voor de hogere bedoelingen van ons bestaan.

Hier kunnen we in de homeopathie veel betekenen voor de ouder wordende mens. Het homeopathische voorschrift zal voorgeschreven met als uitgangspunt om zoveel mogelijk de beperkende symptomen te bestrijden. Zodat je lichaam ongestoord kan handelen en bewegen, en je psyché in opperste conditie blijft.

Daarnaast kunnen we het esthetische deel proberen te behandelen met de zogenaamde celzouten. Dit zijn minerale middelen die dagelijks ingenomen kunnen worden en die bijdragen aan de elasticiteit, de vochthuishouding, het regeneratieve vermogen en de gezondheid van de huid.

Wilt u weten hoe u gezond oud kan worden? En wilt u daarbij alle facetten van het leven daarin in meenemen? Maakt u dan eens een afspraak in mijn praktijk. U kunt meteen een consult boeken, maar u kan ook een informatiegesprek boeken om de mogelijkheden door te spreken. Mijn online agenda vind u hier (agenda).

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal