Antibiotica: ‘World Antibiotic Awareness Week’

Deze week wordt wereldwijd aandacht besteed aan het gevaar van antibioticaresistentie. Dus dit is een mooie gelegenheid om als homeopaat het onderwerp antibiotica eens onder de loep te nemen.

Antibiotica: anti=tegen biotica= leven

Bacteriën die ziekteverwekkend zijn, worden vaak bestreden met antibiotica. Wanneer je veel antibiotica hebt gebruikt, kunnen bacteriën in je lichaam resistent worden. Maar je kunt ook in aanraking komen met resistentie bacteriën. Wanneer de bacteriën in je lichaam resistent zijn tegen antibiotica dan zijn infecties moeilijk te behandelen. Dit soort bacteriën nemen hand over hand toe. Denk maar eens aan de ziekenhuisbacterie, oftewel de MRSA bacterie. Dat was voor een aantal jaren geleden de enige bedreiging, maar in de afgelopen jaren zijn er veel meer resistente bacteriën bijgekomen die problemen kunnen veroorzaken bij mensen met een verminderde afweer of met wonden.

Hoe goed we ook met antibiotica omgaan, we kunnen allemaal resistente bacteriën oplopen. Ze zijn niet alleen bij mensen te vinden maar ook bij dieren, in ons voedsel en in het milieu.

In de veehouderij kunnen dieren door veelvuldig gebruik van antibiotica resistente bacteriën krijgen, deze kunnen zich door direct contact verspreiden naar de mensen.

Homeopathie kan antibioticagebruik helpen terugdringen

In Nederlands is het gebruik van antibiotica in de veeteelt de laatste jaren al met 60% afgenomen. De toepassing van homeopathie kan hieraan een belangrijke bijdrage aan leveren. Dat blijkt onder andere uit het wetenschappelijk onderzoek dat dierenarts Liesbeth Ellinger aantal jaren geleden heeft uitgevoerd.

Zij heeft met geblindeerd en gecontroleerd onderzoek (RCT) aangetoond, dat homeopathie werkt bij biggetjes, die na hun geboorte vaak last hebben van diarree. Dit onderzoek kan een opening zijn om antibiotica terug te gaan dringen bij vee. De boer op het bedrijf waar dit experiment plaats vond was in eerste instantie sceptisch over de homeopathiebehandeling. Sinds het experiment is hij overgeschakeld op homeopathie om diarree bij biggen te voorkomen. Diarree komt in zijn bedrijf vrijwel niet meer voor.

Uw homeopaat, en zijn achtergrond.

Als u uw klachten wilt laten behandelen door een homeopaat is het goed om na te gaan of deze homeopaat aangesloten is bij een beroepsvereniging. Dat zorgt namelijk voor de hoogst mogelijkste kwaliteit van zorg. Een goed homeopaat zal bij “niet-pluis” situaties u altijd adviseren om de klachten ook door een huisarts of specialist te laten beoordelen. De behandeling kan dan eventueel in samenwerking worden voortgezet. Daarom is het ook goed om naar de achtergrond van een homeopaat te kijken. Alhoewel er een medische basis kennis vereist is voor het diploma, hebben lang niet alle homeopaten een medische achtergrond. Homeopaten met een gedegen medische achtergrond zijn beter in staat om uw klachten te beoordelen op pluis/niet-pluis situaties. Ik werk al sinds 1994 op de operatie-afdeling. En heb daarbij zowel ervaring in academische als perifere centra. Wilt u meer weten over mij, mijn achtergrond en wat ik als homeopaat voor u kan betekenen. Neemt u dan eens contact met mij op. U vindt mijn contact gegevens hier (klik).

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal

Bron: klik

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?