bijholteontsteking en homeoapthie

Bijholteontsteking van de kaak en homeopathie

Een bijholteontsteking begint vaak met verschijnselen die lijken op een gewone verkoudheid:

Meestal is er geen hoge koorts van meer dan 38,5° Celsius. Zijn de verschijnselen van verkoudheid na 10 dagen niet verdwenen? Dan is er iets anders aan de hand. Bijvoorbeeld een kaakholteontsteking of een allergie. Soms breidt de bijholteontsteking zich uit buiten de holten. Dan kunt u hoge koorts en hoofdpijn krijgen en suf worden. Ook kunt u een rood oog krijgen.

Bijholteontsteking en homeopathie

Recentelijk kwam ik een wat oudere studie tegen op internet die als onderwerp homeopathie bij acute bijholteontsteking van de kaak heeft. Deze studie biedt een aanwijzing voor bewijs voor de werkzaamheid van homeopathie bij acute sinusitis, en is een van meerdere studies die aanwijzing bieden voor de werkzaamheid van homeopathie bij problemen met de weerstand.

De studie onderzocht wat de effectiviteit en veiligheid is van een complex homeopathisch middel (Sinfrontal) bij een acute bijholteontsteking van de kaak.

Hiervoor werd Eeen gerandomiseerde, dubbel-blinde, placebo-gecontroleerde fase 3 klinische studie uitgevoerd over een periode van 22 dagen, met een uitloop-observatieperiode van 8 weken waarin niet behandeld werd. De diagnose werd bevestigd door middel van röntgenonderzoek. 113 deelnemers namen deel aan de studie. Patiënten mochten ook zelfzorgmedicatie gebruiken (paracetamol of neusspoeling met zout), maar geen antibiotica of andere geneesmiddelen.

Belangrijkste resultaten

In de eerste week van de behandeling werd een significante vermindering in symptoomscore gemeten in vergelijking met placebo. Op dag 21 hadden 39 (68,4%) patiënten met actieve medicatie een volledige remissie van sinusitissymptomen vergeleken met 5 placebopatiënten. Er werden acht bijwerkingen gemeld, die werden beoordeeld als licht of matig in intensiteit. Aan het einde van de acht weken durende observatiefase na de behandeling trad geen terugval naar sinusitis op.

Conclusies en aanbeveling

Deze homeopathische remedie is veilig en lijkt een effectieve behandeling te bieden bij een acute bijholteontsteking van de kaak

Link: klik

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?