blaasontsteking en homeopathie

Blaasontsteking, Homeopathie blijkt effectief bij blaasontsteking

Blaasontsteking blijft effectief te behandelen met homeopathie blijkt uit een recent onderzoek. Vooral vrouwen worden relatief vaak gehinderd door een blaasontsteking, en vaak lijkt dit een terugkerend fenomeen te zijn.

Regulier wordt dan in de meeste gevallen een antibioticum voorgeschreven nadat de urine is onderzocht op bacteriën. Maar bij elk antibioticum voorschrift stijgt ook de kans op een antibioticaresistentie. In die gevallen moet er iedere keer een ander, zwaardere kuur worden voorgeschreven met alle risico’s van dien. Antibioticum dood namelijk niet alleen de slechte bacteriën, maar ook alle goede, normaal in je lichaam voorkomende bacteriën worden getroffen door een antibioticum voorschrift.

Individuele, klassieke homeopathie biedt een oplossing om terugkerende blaasontstekingen effectief te kunnen behandelen blijkt nu uit onderzoek. Wilt u ook homeopathie gebruiken voor uw acute of chronische blaasontsteking? Neemt u dan contact met mij op, of boek een afspraak in via de online agenda. Bij acute klachten kunt u beter bellen, er is altijd ruimte voor een acuut consult, zowel fysiek in de praktijk als via beeldbellen.

Blaasontsteking en homeopathie

Wetenschappers in Zwitserland en Duitsland hebben onderzoek gedaan naar de inzet van homeopathie bij vrouwen met terugkerende blaasontstekingen, die geen baat hadden bij eerdere reguliere behandeling met antibiotica. Deze vrouwen werden succesvol klassiek homeopathisch behandeld. Daarna werden zij gedurende minimaal 3 jaar gevolgd. In deze periode werd bijgehouden hoe vaak ze een urineweginfectie hadden en welke antibiotica ze toegediend kregen. Daarnaast vulden zij zelf een vragenlijst in om de resultaten van de verschillende behandelwijzen te beoordelen.

Conclusie

Door de homeopathische behandeling verminderde het aantal urineweginfecties evenals het aantal antibiotica-behandelingen van maandelijks naar minder dan 3 keer per jaar. Drie van de vier vrouwen had geen blaasontsteking meer gedurende meer dan anderhalf jaar en kregen evenmin antibiotica-behandeling. Een terugval in symptomen kon efficiënt behandeld worden door het betreffende homeopathische middel te herhalen. Resultaten uit de vragenlijsten waren allemaal positief.

Conclusie hiervan is dat individuele homeopathische behandeling een uitkomst kan bieden voor vrouwen met terugkerende blaasontsteking. Nader onderzoek met grotere onderzoeksgroepen en een controlegroep is nodig om dit resultaat te bestendigen.

Bron: klik

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?