borstvoeding en homeopathie van Zemi Oldenzaal

Borstvoeden, problemen oplossen met homeopathie.

Borstvoeden met moedermelk is de beste voeding voor pasgeborenen. Deze voeding bevat niet alleen de noodzakelijke voedingsstoffen in de best verteerbare en best opneembare vorm, maar ook antilichamen en witte bloedcellen die de baby beschermen tegen infecties. Moedermelk heeft een gunstige uitwerking op de pH (zuurgraad) van de ontlasting en op de darmflora en beschermd de baby op deze manier tegen infectieuze diarree. Dankzij de beschermende invloeden van moedermelk komen veel infectieziekten veel minder vaak voor bij baby’s die moedermelk krijgen in plaats van flesvoeding. Borstvoeden heeft ook veel voordelen voor de moeder. Zo heeft de moeder een intiemer contact met haar baby dan wanneer ze flesvoeding geeft. Lichamelijk contact met uw baby helpt deze sneller aan u te hechten, het geeft de baby een gevoel van veiligheid en geborgenheid. In Nederland krijgt ongeveer 60% van de baby’s nog borstvoeding na 6 weken. Werkende moeders kiezen steeds vaker om te kolven op het werk, om toch de moedermelk zo lang mogelijk door te kunnen geven.

Problemen met borstvoeden.

Ondanks dat dit zo’n natuurlijk proces is, zijn er veel moeders die vroegtijdig het borstvoeden wegens problemen opgeven. In veel gevallen zou homeopathie goed kunnen helpen om de problemen de baas te worden en alsnog de baby al het goede van de borstvoeding te kunnen geven.

De onderstaande problemen kunnen voorkomen tijdens de zoogperiode:

  • De melkproductie komt niet op gang, of in te laag in hoeveelheid.
  • Of er is juist een te grote productie van moedermelk.
  • Verstopte of ontstoken melkgangen. Dit komt vaak voor als de borsten niet iedere keer helemaal leeg gedronken worden.
  • Ontstoken of zere tepels.
  • Spruw
  • De baby weigert de borst, of is onrustig aan de borst.

Neemt u contact met mij op (klik) als u meer wilt weten over dit onderwerp. Ook is het mogelijk om een thuisafspraak of een beeldbel consult te plannen ,omdat de zorg voor een baby niet altijd even goed te combineren is met uit huis gaan. (klik).

Voor meer info: klik

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?