Chronisch ziek en homeopathie van Zemi Oldenzaal

Chronisch ziek en de homeopathische mogelijkheden.

Onderzoek toont aan dat het gebruik van homeopathie bij mensen die chronisch ziek zijn een positieve verandering in de gezondheid kan bewerkstelligen.

Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder meer dan 6500 patiënten die chronisch ziek met een veelvoud aan symptomen over een periode van 6 jaar. Meer dan 70% van de patiënten gaven aan dat het gebruik van homeopathie hun leven heeft verbeterd.

Dit onderzoek is hier te lezen.

Heeft dit artikel uw belangstelling gewekt? U kunt altijd een afspraak maken in mijn praktijk. Mocht u niet in de gelegenheid zijn in mijn praktijk te komen dan kan ik bij u komen als u in de directe omgeving van Oldenzaal woont. Woont u verder weg dan kunt u eventueel ook een consult ook telefonisch of beeldbel consult plannen.

Indien u meer vragen heeft dan kunt u altijd vrijblijvend meer informatie bij mij inwinnen.

Chronisch ziek

Een chronisch ziek persoon lijdt aan een ziekte die lange tijd voortduurt. In Nederland wordt, afhankelijk van de ziekte, een termijn van het aanhouden van de klacht van langer dan zes weken tot zes maanden gehanteerd. In Vlaanderen hanteert het RIZIV de definitie “een ziekte die een continue of repetitieve behandeling van minstens zes maanden noodzaakt”. Dit is ook de termijn die de geneesheer-specialist moet vermelden in zijn attest om ouders recht te geven op “tijdelijk onderwijs aan huis” voor hun chronisch ziek kind. In het algemeen taalgebruik spreekt men echter soms al van een chronische ziekte als deze minstens drie maanden aanhoudt.

Chronische aandoeningen kunnen over het algemeen niet door vaccins worden verhinderd of door medicijnen worden genezen. Evenmin verdwijnen zij automatisch.

Nederland telt 5,2 miljoen mensen met een chronische ziekte, 1,8 miljoen Nederlanders hebben er meerdere tegelijk. Van de ouderen boven de 75 jaar heeft 80% minimaal één chronische aandoening.  Schadelijk gezondheidsgedrag – in het bijzonder tabaksgebruik, gebrek aan fysieke activiteit, en slechte eetgewoonten – bevorderen het ontstaan van een aantal chronische ziekten.

Chronische ziekten neigen ertoe naarmate de leeftijd vordert meer voor te komen. De belangrijke chronische aandoeningen in ontwikkelde landen omvatten:
artrose
astma
– cardiovasculaire ziekten zoals hartaanvallen
diabetes
– epilepsie
kanker
reuma
zwaarlijvigheid
– Ook op psychiatrisch gebied bestaan chronische  ziektes.

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?