concentratieproblemen en homeopathie

Concentratieproblemen, houdt de focus met homeopathie

Bij concentratieproblemen heb je moeite met het focussen op één onderwerp of bezigheid. Je bent snel afgeleid door alles wat er in je omgeving gebeurt. De mogelijkheden om afgeleid te raken zijn de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Je telefoon naast trilt en piept om de haverklap. Bij elk geluidje van je telefoon ben je afgeleid, ook al kijk je niet op je telefoon. Er zijn veel externe prikkels die je uit je concentratie halen.

Daarnaast kunnen depressie, relatieproblemen of een burn-out ook deze klachten geven.

Concentratieproblemen en homeopathie

Een homeopaat zal samen met u, of uw kind, op zoek gaan naar de oorzaak van de concentratieproblemen. Aan de hand van de gevonden informatie kan daar dan een behandeling op ingezet worden. Over het algemeen zijn mensen erg tevreden over de toename van de concentratieboog na enkele weken. Als u ook graag homeopatische hulp wenst bij uw concentratieproblemen of bij concentratieproblemen van één van uw kinderen dan kan u een consult plannen in mijn praktijk. Een afspraak kunt u inboeken via de online agenda of door even contact met mij op te nemen.

Symptomen

De meest voorkomende symptomen van concentratieproblemen zijn onder andere vergeetachtigheid, chaotisch zijn en het idee hebben dat je heel druk bent in je hoofd. Dat je hersenen continu op volle toeren werken. Veel mensen zoeken hun heil in meditatieoefeningen, dat geeft vaak al wel een (kortdurende) verbetering. Maar als je de oorzaak ongemoeid laat, verschijnen de klachten weer als de interesse in mediatie afneemt.

Concentratieproblemen op hoge leeftijd komen regelmatig voor. Als je ouder wordt, neemt de doorbloeding gestaag af. Dat kan zorgen voor problemen met je geheugen en ook met je concentratie. Als de doorbloeding naar de hersenen niet optimaal is, worden er te weinig voedingsstoffen en zuurstof naar de hersencellen vervoerd.

Concentratieproblemen bij kinderen komen ook voor. Als kinderen moeite hebben om hun aandacht bij een bepaalde (school)taak te houden, kan dit van invloed zijn op de leerprestaties. Bij concentratieproblemen is er soms sprake van ADD (Attention Deficit Disorder) of ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Bij ADHD uit zich dat tevens door lichamelijke rusteloosheid. Ook volwassenen kunnen ADD of ADHD hebben.

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat, Oldenzaal

Homeopaat in Enschede

Homeopaat in Hengelo

Homeopaat in Twente

Bron

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?