verkeerde pillen

Extreme haargroei Spaanse baby’s door verkeerde pil

In de Telegraaf van gisteren stond dit artikel. Nu zou je ook naar de homeopaat kunnen gaan met je kinderen. Homeopatische middelen hebben geen bijwerkingen, en door de individuele aanpak van het consult krijg je altijd de juiste middelen. Een afspraak maak je makkelijk via de online agenda (link).

MADRID – Verschillende kinderen in Spanje hebben extreme haargroei gekregen door het innemen van een pil die verkeerd was gelabeld. De kinderen, veelal baby’s, ontwikkelden symptomen die lijken op het ’weerwolfsyndroom’ zoals haargroei op gezicht, armen en benen. De Spaanse gezondheidsautoriteit Aemps meldt na onderzoek dat het gebruik van een verkeerd medicijn voor een maagziekte de oorzaak is.

In totaal zeventien gevallen in Cantabria, Valencia en Granada zijn bekend. In alle gevallen was omeprazol voorgeschreven maar in de verpakking zat het medicijn minoxidil, dat de haargroei bevordert. Het farmaceutisch bedrijf dat in de fout is gegaan is voorlopig gesloten en de betreffende geneesmiddelen zijn uit de markt gehaald.
Bron: link