Fibromyalgie en homeopathie

Fibromyalgie behandelen met homeopathie.

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel. Vaak gaat deze pijn samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. Je klachten wisselen vaak, dit betekent dat je de ene dag meer klachten hebt, dan de andere dag.

Fibromyalgie en homeopathie

In een onderzoek werden drieënvijftig mensen behandeld over een periode van 4 maanden. Een deel van de mensen werd homeopathisch en het andere deel kreeg een placebo.

De patiënten die homeopathisch behandeld werden voor de fibromyalgie gaven aan dat ze een aanzienlijk verbetering ervaarden in de pijnsensatie en in hun kwaliteit van leven. Tevens vonden ze hun algemene gezondheid ook veel beter.

Daarnaast leek het voorkomen van depressie aanzienlijk lager te zijn.

Een link naar het onderzoek vindt u op deze website: klik

Bent u geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden voor een homeopathische behandeling? Dan kunt u altijd in mijn praktijk terecht. U kunt contact met mij opnemen (contact gegevens) of een afspraak boeken in mijn online-agenda (link). Ook is er een mogelijkheid om eerst even samen te bespreken wat uw mogelijkheden zijn en wat een homeopathische behandeling inhoudt. Dit kan in een gratis en vrijblijvend informatiegesprek.

Hoe ontstaat het.

Het is onduidelijk waardoor fibromyalgie ontstaat. Bij mensen met fibromyalgie zijn geen afwijkingen in de spieren, het bindweefsel of de gewrichten te vinden. Er zijn wel theorieën die de oorzaak van de aandoening proberen te verklaren.

Aansturing vanuit de hersenen
Er zijn aanwijzingen dat het misschien verband houdt met de manier waarop de hersenen je spieren aansturen. Normaal gesproken sturen de hersenen samen met bepaalde hormonale klieren je spieren aan. Bij mensen met fibromyalgie zou deze samenwerking verstoord zijn. Waardoor die verstoring zou ontstaan, is onbekend. Het is ook niet duidelijk of deze verstoring een gevolg of een oorzaak is van fibromyalgie.

Prikkels selecteren
Een andere theorie is dat het iets te maken heeft met het mechanisme waarmee prikkels uit de buitenwereld gefilterd worden. Bij mensen met fibromyalgie zou dit filter niet goed werken.

Pijnprikkels verwerken
Ook zou het kunnen zijn dat de verwerking van pijnprikkels bij mensen met fibromyalgie anders verloopt dan bij mensen zonder fibromyalgie.

Bron: klik

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?