Fysiotherapie en homeopathie

Fysiotherapie en homeopathie, het inloopspreekuur.

Fysiotherapie is voor de meeste mensen een behandeling die ze ergens in hun leven wel eens hebben moeten ondergaan. Het is breed toepasbaar voor heel veel verschillende aandoeningen. Maar vaak blijft het bij de meeste fysiotherapeuten bij een strikt fysieke behandeling. U krijgt een aantal oefeningen voorgeschreven, en de fysiotherapeut begeleidt u daarbij. Zodra de klachten weg zijn neemt u afscheid van de fysiotherapeut tot u hem/haar ergens verderop in u leven wellicht weer tegen komt. Misschien ook weer met dezelfde klachten.

Fysiotherapie meer dan alleen oefeningen.

Niet alle fysiotherapeuten beperken zich gelukkig tot het bewegingsapparaat. Bij fysiotherapie Fysio-Cure in Oldenzaal hebben de therapeuten een grote interesse in aanvullende vakgebieden die mogelijk een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van de patiënt. Deze zienswijze maakt dat het mogelijk wordt om niet alleen de fysieke klachten te herstellen. Maar ook om dieper in de persoon te kijken. Wat maakt dat die persoon in die situatie is terecht gekomen. En wat kan je doen als behandelaar om dit te voorkomen.

Fysio-Cure, het samenwerkingsverband.

Bij de eerdergenoemde praktijk voor Fysiotherapie Fysio-Cure uit Oldenzaal heeft eigenaar en oprichter Sven Vos het behandelen van de hele patiënt tot een van de pijlers van praktijkvoering gemaakt. Om de hele patiënt te kunnen bedienen werkt Sven samen met een psychosociale therapeut/coach. Waarbij de focus ligt op het geven van inzicht in jezelf, herstellen van je balans, veranderend gedrag, psycho somatische klachten, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en traumaverwerking. Maar ook met een haptonoom. Haptonomie is een begeleidingsvorm, waarbij de tastzin centraal staat. Door gebruik te maken van aanrakingen, kom je in contact met je lichaam en ervaar je zelf hoe bepaalde (stress)factoren invloed hebben op jou als mens. Maar ook wordt homeopathie ingezet als aanvullende kracht.

Homeopathie en fysiotherapie.

Homeopathie heeft als therapievorm zijn sporen inmiddels ruimschoots verdient in de topsport. Het leent zich dan ook uitstekend om samen met fysiotherapie een verdieping te gevenin de behandeling van de patiënt. Waarbij niet alleen genezen maar ook preventie een belangrijke rol speelt. Door met homeopathie het zelf herstellend vermogen aan te spreken, herstelt dan de patiënt dan ook uit eigen kracht, en is er geen sprake van forceren. Homeopathie is nooit dwingend, dus het herstel gaat op het tempo wat past bij de patiënt.

Als homeopaat kan ik mij goed vinden in de manier waarop Sven praktijk voert. Dit maakt dat we met enige regelmaat overleg voeren over patiënten uit beide praktijken. Om de patiënten uit zijn praktijk nog beter van dienst te kunnen zijn heb ik een tweetal momenten in de maand waarop ik te vinden ben in zijn praktijk Fysio-Cure (adres).

Om de eerste maandagavond van de maand (18:30-20:30) en de derde donderdag ochtend van de maand (9:30-11:30) heb ik een inloopspreekuur in zijn praktijk. Op die momenten kunt u vrijblijvend even binnenlopen om te bespreken wat ik in uw situatie voor u kan betekenen.  Soms zal er om praktische of agenda technische redenen van deze momenten afgeweken moeten worden. Wilt u zeker weten dat u mij treft op het moment dat u van plan was binnen te lopen, dan kunt u dit ook van tevoren checken bij mij (contact gegevens) of bij de fysiotherapie praktijk Fysio-Cure (contact gegevens).

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?