Gember en kurkuma tegen gewrichtsontstekingen

Wetenschappelijke studies tonen aan dat kurkuma ontstekingsreacties in en rond de gewrichten beter behandelt dan de klassieke hydrocortisone. Kurkuma is in staat om het histamineniveau drastisch te laten dalen – en bijgevolg ook de pijnlijke ontstekingsreacties. Verder zorgt kurkuma voor een verhoging van de natuurlijke cortisone die ieder mens via de bijnieren aanmaakt.

Kurkuma heeft trouwens een even sterke pijnstillende werking als de klassieke analgetica en vertoont ook geen enkel neveneffect dat een te hoge consumptie van chemische pijnstillers wel kan veroorzaken (o.a. maagbloeding). Kurkuma heeft als bijkomend voordeel dat het een stof is die de lever extra bescherming biedt.

Gember blokkeert de productie van prostaglandines, dat zijn biochemische boodschappers die zwellingen en pijn veroorzaken bij osteoartritislijders. Gember remt ook de chemokines sterk af. Chemokines zijn eiwitten die ontstekingen veroorzaken.

De meest handige wijze om zowel kurkuma als gember dagelijks te gebruiken is ze in te nemen in de vorm van een voedingssupplement.

 

Bron: abcgezondheid.nl

 

 

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?