griepklachten en homeopathie van Zemi Oldenzaal

Griepklachten en verkoudheid te lijf met klassieke homeopathie.

Griepklachten zoals de verkoudheidsklachten: niezen, zere keel, loopneus… allemaal kennen we de eerste tekenen van een verkoudheid wel. Verkoudheden en griep zijn besmettelijke ziekten die worden veroorzaakt door virussen. Er zijn zoveel verschillende typen virussen die deze overlast kunnen bezorgen dat meestal elk jaar een ander type de kop op steekt.

Griepklachten

Griepklachten uiten zich vaak als symptomen van een verkoudheid, dit zijn de manier van het lichaam om te reageren op een virale infectie van de bovenste luchtwegen. Door niezen, uitscheidingen uit de neus, hoesten en koorts probeert het lichaam de infectie te bestrijden om weer gezondheid te bemachtigen. Dit proces moet niet onderdrukt worden, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Homeopathisch middelen zouden veel goeds kunnen doen bij een verkoudheid of bij een griep. Goed gekozen middelen versnellen het herstelproces en zouden ontstekingen van de holtes of bronchitisklachten kunnen voorkomen.

Griepklachten met reguliere middelen onderdrukken.

Reguliere medicatie, die je vaak gewoon in de drogisterij kan kopen, zoals neussprays, hoestdrankjes en koorts onderdrukkers zijn zogenaamde comfort medicijnen. Ze geven kortdurend verlichting waarna het middel opnieuw gebruikt moet worden. Deze middelen onderdrukken het natuurlijke verdedigingsmechanisme van het lichaam.

Neussprays verhinderen de slijm productie en hinderen daarbij het herstelproces aangezien de slijmproductie (de loopneus) dient om de weefsels van de virussen en/of bacteriën te bevrijden. Hoestdrankjes blokkeren de hoestreflex, waardoor de slijm in de longen blijft hangen. Of ze verhinderen slijmproductie waardoor de bacteriën en virussen vrij spel hebben in de longen.

Koorts is ook een hele belangrijke pijler in het verdedigingsmechanisme van het lichaam. Als je dit onderdrukt help je de verkoudheden in plaats van je lichaam.

Tips naast homeopathie.

Naast het consulteren van een homeopaat bij hardnekkige verkoudheden, zijn er ook een aantal algemene, niet medicamenteuze, tips:

  • Probeer minstens 7-8 uur per nacht te slapen. Slaap is goed voor het lichamelijke herstelproces en helpt je immuunsysteem gezond te blijven.
  • Eet niet te zwaar. Zware, overdadige maaltijden zorgen ervoor dat je lichaam veel energie moet stoppen in het verteren van deze overdaad. Probeer veel groene groenten te eten. Groene groenten zijn een goede bron voor antioxidanten en bevatten veel vitamine C, E en bètacaroteen. Vergeet daarbij niet om knoflook, uien, honing, kokosolie en oregano (olie) te gebruiken. Deze zitten vol met nuttige eigenschappen, ze helpen als bescherming tegen virussen, schimmels en bacteriën.
  • Drink veel water.
  • Probeer dagelijks een (flink) stuk te wandelen. Lichamelijke inspanning helpt je immuunsysteem optimaal te houden.

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met mij op. De contactgegevens staan op mijn website. Die vindt u hier (klik)

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal

Voor informatie over de reguliere kijk, zie deze link

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?