hitte en homeopathie van Zemi uit Oldenzaal

Hitte, wat heeft een homeopaat daar nog aan toe te voegen.

Er zijn al vele deskundigen aan het woord geweest de laatste dagen over de hitte en de gevolgen daarvan, zoals het RIVM, journalisten van allerlei nieuwsplatformen, de buurman, de collega’s, (schoon) ouders. Maar ik als homeopaat doe dan ook nog graag een duit in het zakje.

Mocht je op vakantie gaan dan geldt als reisadvies voor onderweg dat je heel veel water mee moet nemen, vaak een plasstop houden en opnieuw een fles water bemachtigen. Water is de allerbeste dorstlesser en zal ook de temperatuur van ons lichaam goed op peil houden om oververhitting te voorkomen. Gelukkig hebben veel auto’s airco tegenwoordig waardoor het reizen een stuk aangenamer is geworden in vergelijking tot dertig jaar geleden. Toen kon in een file meer dan alleen de motor aan de kook komen… Immers emoties worden bij hoge temperaturen ook meer verhit!

Baby’s en ouderen beschermen tegen de hitte

Baby’s en ouderen behoeven ook zorg bij deze voorspellingen. Rust, regelmaat, veel drinken en lekker binnen blijven met alles tegen elkaar open verdient de voorkeur bij deze temperaturen. Tocht is geen tocht meer waar we bang voor hoeven te zijn. Met deze temperaturen kun je rustig de ramen en deuren tegen elkaar open zetten. Geen probleem!  Plan de activiteiten als boodschappen of huishoudelijke klussen ‘s morgens heel vroeg als het nog lekker koel is. En verder met een boek op de bank, lekker achterstallige foto’s inplakken aan de eettafel, puzzelen of een ander rustig spelletje doen.

Baby’s en kleine kinderen vinden het heerlijk om even af te koelen in bad, badje buiten en een douche. En dan vooral binnen blijven of heel erg in de schaduw. Tips voor peuters en kleuters; heerlijk lang voorlezen, met elkaar en een grote doos Lego of Duplo oneindig bouwen, tekenen, knutselen of een mooie speciale film kijken met wat gezonde komkommer of wortelknabbels er bij, waterijsjes en veel limonade zonder suiker!

En dan heeft het wel iets dat warme weer… Het blijft speciaal!

Homeopathie bij oververhitting

Homeopathische middelen kunnen veel doen bij oververhitting. Bij een zonnesteek bijvoorbeeld is het goed om het homeopatische middel Belladonna in te zetten. Na twee keer gebruik is het probleem al helemaal over. Bij verbranding (liever niet) is Cantharis een dankbare optie. Bij uitdroging zijn er goede mogelijkheden en snelle reacties te behalen. In al deze gevallen komen de klachten voort uit een verstoord evenwicht veroorzaakt door, in dit geval de enorme warmte. De kunst is, dit verstoorde evenwicht zo snel mogelijk weer in balans te brengen.

Je kunt hiervoor een homeopathisch EHBO doosje meenemen. Dat is super handig voor noodsituaties. En in alle andere gevallen, voel je vrij altijd een praktijk voor homeopathie te bellen in deze zomerperiode. Elke homeopaat zal je graag helpen in acute situaties, gerelateerd aan de zomer en zomerse omstandigheden. Een kleine moeite en een groot plezier, want juist in acute situaties werkt homeopathie heel erg snel en kun je de zomerpret gewoon weer voortzetten. Jong, oud en zelfs je (huis)dieren zullen er baat bij hebben.

De meeste klachten verdwijnen snel weer als sneeuw voor de zon… Fijne (na)zomer! En anders kan je altijd een afspraak maken (klik)!

Bron: www.klassiekehomeopathie.nl

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal
Dr (hc) of homeopathy (CCU/USA)

Chat openen
1
Vragen?
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?