ptss behandelen met homeopathie van Zemi Oldenzaal

PTSS klachten de homeopathische behandeling.

PTSS oftewel posttraumatisch stress stoornis is sinds 1980 een officieel erkend gezondheidsprobleem. Het wordt omschreven als de ontwikkeling van angststoornissen ten gevolge van blootstelling aan ernstige (psychische) stress gevende situaties. Je kunt dan denken aan situaties waarin je leven bedreigd wordt, het oplopen van ernstige verwondingen of mentale stress. Dit kan als je het zelf meemaakt, maar ook door het aanschouwen van bovenstaande situaties bij anderen.

PTSS

Voorbeelden van ernstig stressvolle situaties zijn:

  • Oorlog en andere gewapende conflicten
  • Gewelddadige aanvallen, agressies, bedreigingen
  • Getuige zijn van extreem geweld
  • Verkrachting, seksueel misbruik
  • Kindermishandeling
  • Oplopen of getuige zijn van zware verwondingen

De symptomen zijn onder anderen

Van PTSS spreekt men als bovenstaande symptomen langer dan een maand duren en gekoppeld kunnen worden aan een emotioneel of fysiek trauma.

Het is lastig in te schatten hoeveel mensen te kampen hebben met PTSS. Veel mensen lopen met deze symptomen zonder dat ze gediagnosticeerd zijn door een huisarts, daarnaast wordt vaak de link tussen klachten en gebeurtenis niet goed gelegd. Er kan een ruime periode tussen het ontstaan van de klachten en de traumatische beleving zitten.

Behandeling van PTSS.

Regulier wordt er vaak een therapietraject gestart met psychische hulpverleners. Deze therapie kan ondersteund worden door antidepressiva, slaapmedicatie en angstremmers.

De laatste tijd wordt ook steeds vaker de EMDR-methode ingezet.

Homeopathisch zal er hoofdzakelijk op de oorzaak worden behandeld. De verwerking van het trauma zal leiden tot een reductie van klachten. Immers neem je de oorzaak weg, dan neem je ook het gevolg weg. Homeopathie kan wellicht voor u de oplossing zijn.

Heeft u vragen?  Maakt u dan een afspraak voor een informatief gesprek, of stel de vragen per mail of telefonisch. Als u overtuigd bent, kunt u ook meteen een afspraak maken. Dit kan ook online gepland worden via de online agenda.

Contact gegevens vindt u hier.

De online agenda hier.

Jeroen Weegink, klassieke homeopaat Oldenzaal

Bron: wikepedia

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?