hoofdpijn en homeopathie

Hoofdpijn, kan homeopathie een alternatief zijn voor pijnstillers?

‘Ik heb hoofdpijn’, een opmerking die in Nederland dagelijks door duizenden mensen wordt gezegd. Vaak is het een terloopse opmerking, en is de reden van de hoofdpijn duidelijk. Maar evenzo vaak kan de hoofdpijn een nadrukkelijke invloed hebben op je dag en op je activiteiten. De meeste mensen zoeken vervolgens de oplossing in het pillenkastje. Een paracetamol, of een andere pijnstiller wordt ingenomen en een kwartiertje later is de hoofdpijn verdwenen. Het leven neemt zijn normale gang weer.

Een paracetamol voor de hoofdpijn.

De pijnstiller Paracetamol wordt vaak verkleind genoemd is een zin. Even ‘een paracetamolletje nemen”, door het te verkleinen lijkt het onschuldiger. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is om de klachten weg te slikken. Als homeopaat heb ik daar zo mijn bedenkingen bij. In eerste instantie is een paracetamol niet zo onschuldig als het lijkt, en in tweede instantie lost het niet de oorzaak van de hoofdpijn op.

In de homeopathie zoeken we altijd naar de oorzaak van de klachten. Zo ook bij de mensen die zich in mijn praktijk melden met hoofdpijnklachten.

De homeopatische praktijk

Als iemand zich met deze klachten meldt heeft diegene meestal niet sporadisch een beetje hoofdpijn. Maar vaker wekelijks en heeft een behoorlijke impact op het leven van diegene. Vaak hebben ze al maanden, zo niet jaren een geschiedenis van paracetamol, of erger, gebruikt om de hoofdpijn te bestrijden.

Eenmaal in de homeopathie praktijk zoek ik dan dieper in het leven van de mens die voor me zit. Heel vaak stuit ik dan op een mogelijk aanleiding. Mijn adviezen in de behandeling zullen dan ook gericht zijn op die oorzaak. De hoofdpijn is hierbij dan de barometer van de behandeling. Als de oorzaak bestreden wordt, dan zal het gevolg (de hoofdpijn) afnemen en hopelijk wegblijven.

Deze gang van zaken heb ik al heel veel mogen ervaren bij mensen die in mijn homeopatische praktijk zijn gekomen. In veruit de meeste gevallen waarin mensen met hoofdpijnklachten mijn hulp zochten, zijn ze erg tevreden na een half jaar behandelen.

Wilt u hier meer over weten? Plan dan eens een kosteloos en vrijblijvend informatiegesprek in mijn praktijk (online agenda), U kunt natuurlijk ook meteen een intake gesprek plannen zodat de behandeling meteen gestart kan worden. Heeft u liever eerst contact? Geen probleem, mijn contact gegevens vind u hier.

Komt u niet uit de regio, en wilt u liever niet te veel reizen. Dan kunt u middels beeldbellen een consult inplannen. U hoeft daar geen technische kennis voor te bezitten.

Bij twijfel over de oorzaken en/of de klachten kunt u beter eerst contact opnemen met uw huisarts.

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?