Krentenbaard, Gino had daar lang last van.

Steeds meer kinderen worden geïnfecteerd met krentenbaard. Dit jaar gingen er op het hoogtepunt 253 kinderen in een week met de infectie naar de huisarts. Ook volkszanger Gino Graus (18) had er geregeld last van. “Het ziet er niet uit, het doet zeer en soms was het zo erg dat ik er niet door kon praten.”

Gino kreeg voor het eerst krentenbaard (impetigo) tijdens een vakantie in Italië toen hij 4 jaar was. “Ik had die dag op een trampoline gesprongen”, vertelt hij aan RTL Nieuws. “‘s Avonds had ik een plek onder mijn voet. Mijn ouders dachten dat het een blaar was van het trampolinespringen, dus prikten hem door. De volgende dag zat ik helemaal onder.”

Trekken, jeuken, prikken

Eenmaal thuis bleek het na een bezoek aan de huisarts om krentenbaard te gaan en kreeg Gino zalf voorgeschreven. Dat zalfje verzachtte de symptomen, maar elke twee à drie weken kwam het toch weer terug.

“Ik voelde het altijd aankomen”, zegt Gino. “Eerst begint je huid licht te kloppen en een uur later zitten de plekken er meestal al. Vervolgens gaan de blaasjes trekken, jeuken en prikken. Na een aantal dagen barsten ze open en dan komen er korstjes op, die zo’n twee weken blijven zitten.”

Wat is krentenbaard?

Krentenbaard is een bacteriële ontsteking van de huid, met wondjes, rode plekjes of blaasjes met gele korstjes.

Wie krijgen krentenbaard

Het komt met name voor bij jonge kinderen (0 t/m 14 jaar) en werd daarom vroeger ook wel kinderzeer genoemd.

Voor Gino was krentenbaard extra vervelend, omdat hij als zanger veel optreedt, fotoshoots heeft en in videoclips te zien is. “Ik heb ook in programma’s als ‘Topper gezocht’ en ‘Bloed, zweet en tranen’ gezeten. Als je het op zo’n moment hebt, is dat heel rot. Tijdens een muziekreis naar Turkije met allemaal Nederlandse zangers en fans heb ik het eens zo erg gehad, dat ik niet meer kon praten en zingen en alleen maar op mijn hotelkamer heb gezeten.”

Krentenbaard en homeopathie
Krentenbaard en homeopathie

Toen Gino het ook nog eens vlak voor een groot optreden in de Gelredome kreeg, was hij er zo klaar mee dat hij in de homeopathische hoek een oplossing ging zoeken. “Ik heb contact gezocht met een homeopaat uit de buurt. Daar moest ik mijn hele levensverhaal vertellen. Vervolgens heeft ze een mengseltje met allemaal kruiden in buisjes gedaan. Daar moet ik elke dag aan ruiken en sindsdien blijft het zo goed als weg.”

Daar is Gino ontzettend blij mee, vertelt hij. “Hiervoor maakte ik me voor grote optredens en andere belangrijke dingen altijd ontzettend druk, omdat ik geen idee had wanneer het weer zou opspelen. Het is fijn dat ik me nu geen zorgen meer hoef te maken.”

Bron: Rtl nieuws (klik)

Wilt u een afspraak bij een klassiek homeopaat? Klik dan hier voor mijn contact gegevens (klik).

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal

Klassieke homeopathie praktijk Zemi

Homeopaat in Oldenzaal
Homeopaat in Enschede
Homeopaat in Hengelo
Homeopaat in Twente

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?