menstruatiepijn en homeopathie van Zemi Oldenzaal

Ongesteldheid: de pijn bestrijden met klassieke homeopathie

Ongesteldheid, de pijn klachten die sommige vrouwen ervaren tijdens de ongesteldheid wordt vaak door reguliere artsen behandeld met NSAID’s en de anticonceptiepil om de menstruatiecyclus te beïnvloeden. Beide behandelmethodes grijpen in op het gevolg. Een homeopaat probeert tijdens een consult de onderliggende oorzaken in kaart te brengen, en die te behandelen.

Los je de oorzaak op, dan ben je het gevolg ook kwijt.

Pijn rond de ongesteldheid?

Menstruatiepijn is pijn vlak voor en tijdens de ongesteldheid. Meestal gaat het om steken en krampen in de onderbuik. Vaak trekt de pijn door naar de rug of de benen. De pijn kan zo hevig zijn dat u niet kunt werken.

Voor of tijdens de menstruatie kunt u ook andere klachten krijgen, zoals hoofdpijn, pijnlijke borsten, een opgeblazen gevoel, misselijkheid, diarree, duizeligheid of moeheid. Soms zijn vrouwen ook wat sneller verdrietig of geïrriteerd voor en tijdens de menstruatie.

Hoe ontstaat pijn rond de ongesteldheid?

Menstruatiepijn komt door het samentrekken van de baarmoeder.
Iedere maand komt er een eitje vrij uit een van de twee eierstokken. Het baarmoederslijmvlies wordt dikker zodat een bevrucht eitje zich daar kan innestelen. Als er geen zwangerschap ontstaat, laat het slijmvlies los en komt het met wat bloed naar buiten. De baarmoeder trekt zich samen om het slijmvlies af te stoten. Dat samentrekken geeft de krampen en steken vlak voor en tijdens de menstruatie.

Er is geen duidelijk verband tussen de hoeveelheid bloedverlies en pijn. Er zijn vrouwen met weinig bloedverlies die veel menstruatiepijn hebben. En er zijn vrouwen met veel bloedverlies die geen menstruatiepijn hebben.

Wat kunt u zelf doen bij menstruatiepijn?

  • Zorg voor rust en ontspanning.
  • Leg een warme kruik op uw buik of onderrug of neem een warm bad.
  • Als de pijn ook uitstraalt naar uw rug, kunt u met oefeningen uw onderrug ontspannen. U kunt bijvoorbeeld de rug afwisselend hol en dan weer bol maken. Ook kan het helpen als iemand uw onderrug masseert.
  • Sommige vrouwen hebben na een orgasme minder pijn.
  • Medicijnen bij menstruatiepijn

Regulier worden bij menstruatiepijn  NSAID’s voorgeschreven. De bekendste NSAID’s zijn ibuprofen, diclofenac en naproxen. NSAID’s kunnen maagklachten geven en de werking van sommige andere medicijnen beïnvloeden. Mensen met maag-, darm-, hart-, vaat- en nierproblemen en mensen boven de 60 jaar moeten extra voorzichtig zijn met het gebruik van NSAID’s. Omdat NSAID’s bekend staan om het veroorzaken van maagklachten krijgt u er een maagbeschermend medicijn bij voorgeschreven. bijvoorbeeld Omeprazol. Omeprazol is zonder recept verkrijgbaar. Maar Omeprazol veroorzaakt op zijn beurt ook weer ernstige bijwerkingen

Veel menstruatieklachten?

Heeft u tijdens uw menstruaties veel klachten, bijvoorbeeld buik-, rug- of hoofdpijn, of verliest u veel bloed? Dan wordt ook nog eens de anticonceptiepil voorgeschreven. Met de pil heeft u meestal minder of geen menstruatieklachten. De anticonceptiepil slikt u drie weken achter elkaar dagelijks en dan een week niet. In die ‘stopweek’ komt de menstruatie. Bij deze onderdrukking komen vaak andere klachten naar boven.

Een homeopathisch consult kan hier mogelijk veel betekenen.

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal

Bron: klik

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?