nierstenen en homeopathie van Zemi Oldenzaal

Nierstenen voorkomen met homeopatische middelen.

Kan homeopathie helpen bij het voorkomen van nierstenen? Deze link (klik) leidt naar een onderzoek die dit onderzocht in dieren. Het onderzoek liet zien dat homeopathie bijdraagt aan het voorkomen van de vorming van stenen in de urinewegen bij dieren.

Nierstenen: wat is een niersteen?

In de urine zitten afvalstoffen die met het plassen worden afgevoerd. Als afvalstoffen niet helemaal oplossen in de urine, dan kunnen er in het nierbekken kristallen of steentjes ontstaan. Dit noemen we nierstenen.

Kleine niersteentjes kunt u uitplassen, maar soms blijft een steentje in de urinewegen steken. Dit kan de oorzaak zijn van een niersteenaanval. Een niersteentje kan soms ook de oorzaak zijn van stuwing of een infectie in de urinewegen.

Wat zijn de verschijnselen bij een niersteen?

  • U krijgt plotseling heftige pijn in uw zij of in uw (onder)buik. De pijn komt in golven. Dit heet koliekpijn. Tijdens een pijngolf lukt het u niet om stil te zitten of stil te liggen.
  • U kunt bij een koliekaanval misselijk zijn en overgeven.
  • De pijn verplaatst zich geleidelijk van uw zij naar uw onderbuik. Dat komt omdat de steen vanuit de nier langzaam naar de blaas verschuift.
  • Wanneer het steentje de blaas bereikt voelt u misschien vaker aandrang om te plassen.
  • Er kan een beetje bloed in uw plas zitten als er een steen in de urinewegen zit. Dit is bij onderzoek van de urine te zien. Soms is uw plas dan ook roze van kleur.
  • Na enkele dagen zijn de klachten bijna altijd over. Meestal komt de steen na enkele dagen namelijk in de blaas.
  • Een paar dagen later plast u de steen uit. Soms gebeurt dat pas na enkele weken. Het uitplassen van de steen doet meestal geen pijn meer, vaak merkt u het niet eens. Dat komt omdat de plasbuis wat wijder is dan de urineleider.

Hoe ontstaat een niersteenaanval?

Als een wat groter steentje in de urineleider klem komt te zitten, dan krijgt u een aanval van pijn in uw zij of in uw buik.

De urineleider probeert de steen steeds wat verder naar de blaas toe te werken. Dit geeft steeds weer een pijngolf. Wanneer de urineleider even stopt met ‘knijpen’, is ook de pijn even weg.

Nierstenen komen vaak voor. Waarom ze bij sommige mensen ontstaan en bij andere niet, is niet helemaal duidelijk. In sommige families komen nierstenen vaker voor.

Wilt u meer weten over homeopathie bij nierstenen of over homeopathie in het algemeen? Neemt u dan contact met mij op. Mijn contactgegevens vindt u hier (klik).

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal

Bron: klik