Onrust in je hoofd en homeopathie

Onrust in je hoofd kalmeren met homeopathie.

Onrust in je hoofd is een probleem van de huidige tijd, en ontstaat vaak onder de toegenomen maatschappelijke druk van presteren. De economie gaat in tegenstelling tot een aantal jaren altijd door, je moet altijd bereikbaar zijn. Ook in het weekend en in je vakantie.

De meeste mensen kunnen moeilijk onder deze druk weg komen, en staan als gevolg altijd “aan”. Daarmee ontwikkelen ze een gejaagd gevoeld met daarbij een drastisch verminderde concentratie. Het maakt ze geïrriteerd, prikkelbaar en gejaagd.

De onrust in je hoofd zorgt er ook vaak voor dat je de onrust ook in je lichaam gaat voelen. Daarnaast ben je gevoeliger voor burn-out klachten, depressie en het ontwikkelen van angsten. Vaak ontwikkel je ook een toegenomen zweet activiteit, of ervaar je hartkloppingen.

Onrust in je hoofd.

Er is vanuit de mindfulness de laatste jaren veel gezegd en geschreven over technieken die je kunnen helpen om met meditatie en mindfulness technieken de onrust te bestrijden. Maar vaak keert de onrust in je hoofd snel terug als je de technieken laat verslodderen.

Vanuit het homeopathisch perspectief is de onrust een uiting van een dieper gelegen probleem. Door te proberen de onrust middels gedragstrainingen te verhelpen geef je weinig tot geen aandacht aan het onderliggend probleem. Dat is ook de reden waarom het vaak weer terug komt na verloop van tijd.

Met een homeopathisch consult probeert de homeopaat tot de kern van het probleem te komen. Door voor te schrijven op de oorzaak van de onrust zal als gevolg daarvan de onrust verminderen.

De onrust is in deze dan de barometer van het onderliggend probleem. Haal je de oorzaak weg, dan zal het gevolg ook verdwijnen.

Wil je homeopathie proberen voor de onrust in je hoofd? Maak dan eens een afspraak in mijn praktijk. Mijn contact gegevens vind je hier en de online agenda vind je hier. In mijn praktijk kan je ook een videoconsult boeken als je verder weg woont. Maar als je liever een fysiek consult wilt, en niet wilt reizen, dan kan je hier een collega van mij bij jou in de buurt vinden (link).

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?