oorontsteking en homeopathie

Oorontsteking. Homeopathie is effectief volgens onderzoek

Oorontsteking bij kinderen wordt steeds minder vaak behandeld met antibiotica. De huisartsen zijn hier steeds meer terughoudend in. Dit om antibiotica resistentie te voorkomen. Daarnaast dood antibiotica niet alleen de slechte maar ook de goede bacteriën in het lichaam waarin ze worden toegediend. Alternatieve therapieën om de klachten van een oorontsteking te bestrijden zijn dus belangrijk. Homeopathie is één van die therapieën die mogelijk uitkomst kan brengen.

Oorontsteking en homeopathie

De Duitse KNO-arts Dr. Friese van het Haunersches kinderziekenhuis in München heeft onderzoek gedaan naar de werking van homeopathie bij acute (plotseling ontstane) oorontsteking. Resultaten van dit onderzoek pleiten voor het gebruik van homeopathie in de huisartspraktijk. Homeopathie bestrijdt oorontsteking net zo goed als antibiotica. De oorpijn neemt sneller af en de oorontstekingen komen veel minder vaak terug. Door homeopathie is beduidend minder (77%) antibiotica nodig om kinderen van hun oorpijn af te helpen .

Uit de resultaten blijkt oorpijn een dag sneller af te nemen in de groep die homeopathisch behandeld is  ten opzichte van de groep die regulier behandeld is. De oorpijn duurde in de homeopathiegroep  gemiddeld twee dagen, ten opzichte van drie dagen in de standaard zorg groep. Bij 30.2% van de kinderen in de homeopathiegroep  was er drie uur na het starten van de therapie verbetering, ten opzichte van 11.5% in standaard zorg groep . De gemiddelde duur van de behandeling in de homeopathiegroep  was 4 dagen, in de standaardzorg groep 10 dagen. Zeventig procent van de kinderen, die homeopathisch werden behandeld hadden geen oorontsteking meer in het volgende jaar. Dertig procent  van de kinderen had een maximum van drie oorontstekingen het volgende jaar. 56.5 % Van de kinderen in de standaard zorg groep had geen oorontsteking meer in het volgende jaar en 43.5 % had een maximum van zes oorontstekingen het volgende jaar. In de homeopathiegroep  hadden uiteindelijk maar 5 van de 103 kinderen antibiotica nodig

Bron: klik

Afspraak.

Als u uw kind of u zelf bij een oorontsteking homeopathisch wilt behandelen dan kan u in mijn praktijk terecht. Omdat dit vaak klachten zijn waarbij je ze snel mogelijk van de klachten af wilt zien, raad ik u aan om mij telefonisch te benaderen. Dan is er vaak nog wel op dezelfde dag een spoedconsult te plannen. Dit kan eventueel ook middels een beeldbel consult.

Mijn contact gegevens vind u hier.

Heeft u of uw kind terugkerende oorontstekingen of KNO klachten dan zou u ook preventief een afspraak kunnen inplannen. Die afspraak kan dan ook via de online agenda gemaakt worden.

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat

homeopaat in Oldenzaal
homeopaat in Enschede
homeopaat in Hengelo
homeopaat in Twente

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?