PTSS, trauma verwerking met homeopathie.

PTSS is een serie van mentale en psychische klachten die ontstaan na het doorstaan van een heftige gebeurtenis. Zo’n gebeurtenis is niet perse een gebeurtenis die je eigen lichaam betreft, maar kan ook het aanschouwen zijn van een trauma voor een medemens. Als gevolg van de schrik, de emotie, kan iemand PTSS ontwikkelen.  Of en hoe je PTSS ontwikkeld is individueel, en hangt ook (mijn inziens) voor een groot deel van de empathie die iemand voelt voor zijn medemens. Een groot empatisch vermogen is dus een belangrijke factor voor het ontwikkelen van PTSS (denk ik).

Waar eerder PTSS alleen werd verbonden aan militairen, en daarna ook aan hulpverleners als politie, brandweer en ambulance persoon, is nu het besef gekomen dat het een wijdverspreid syndroom is, die zich in alle lagen van de bevolking van uiten. Waarvoor niet perse een levensbedreigende situatie aan verbonden hoeft te zijn. De aanleiding kan ook “minder heftig” zijn, maar evengoed een serieuze impact hebben op iemand gestel.

PTSS, homeopatische hulp nuttig?

Ik denk dat homeopathie een belangrijke pijler kan zijn onder de verwerking van de gebeurtenissen die hebben geleidt tot het PTSS. Als we kunnen werken aan het onderliggende trauma, en die een plek kunnen geven waardoor het op een functionele manier verwerkt kan worden door het zelf-genezend-vermogen, dan denk ik dat het resultaat van dit trauma, de PTSS, oplost omdat de oorzaak van deze klachten op een gezonde manier is verwerkt.

Uiteraard is dit geen sinecure, en zal er veel voor nodig zijn aan energie van zowel mij als u. Maar het is mijn stellige overtuiging dat homeopathie een belangrijk onderdeel kan zijn van uw genezingsproces.

PTSS en homeopathie
PTSS en homeopathie

Afspraak maken.

Herkent u uzelf in deze beschrijving dan nodig ik u van harte uit om een afspraak te maken in mijn praktijk. U kunt een afspraak zowel fysiek in mijn praktijk boeken, maar ook beeldbellen is kwalitatief een goed alternatief voor als u niet in de buurt van mijn praktijk woont. Daarnaast is het in overleg mogelijk dat ik bij u thuiskom, als u door omstandigheden niet in staat bent om in mijn praktijk te komen.
Bent u nieuwsgierig, maar wilt u eerst meer horen? Vraag dan om een informatiegesprek. Dat is kosteloos en vrijblijvend en geeft u de kans om eerst kennis te maken met mij en/of het homeopatische proces.

U vindt mijn contact gegevens op mijn contact pagina, die kunt u gebruiken om contact met mij op te nemen. U kunt ook de chat functie of de Whats-app knop op de website gebruiken. Daarnaast kunt u makkelijk online een afspraak inplannen via de online agenda.

Jeroen Weegink, Klassiek homeopaat

Klassieke homeopathie praktijk Zemi


Homeopaat in Oldenzaal
Homeopaat in Enschede
Homeopaat in Hengelo
Homeopaat in Twente

Reviews of recenties.

Een homeopaat in je eigen omgeving vind u hier.

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?