Regulier medicatie verhoogd mogelijk het risico op Alzheimer.

Alzheimer of dementie:
Een op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is de kans nog groter: een op de drie vrouwen krijgt tijdens haar leven dementie. Hoe ouder, hoe groter de kans op dementie. Boven de 90 jaar heeft maar liefst 40 procent van de mensen een vorm van dementie. Nederland telt op dit moment ruim 270.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen lijden aan dementie.

Reguliere medicatie verhoogd de kans op Alzheimer

Een studie uit 2015 toonde aan dat vooral het gebruik van de zogenaamde Anticholinergica de kans op Alzheimer verhoogde. Deze studie kunt u hier vinden: klik.

Anticholinergica zijn enkel op doktersvoorschrift verkrijgbare geneesmiddelen die in te zetten zijn bij tal van aandoeningen waaronder o.a. incontinentie, spierkrampen, depressie en astma. Daarnaast bewijst het geneesmiddel zijn nut bij de toediening van anesthesie.

Homeopathie als alternatief

Wilt u nu graag zo min mogelijk reguliere medicatie gebruiken, maakt u dan eens een afspraak in mijn praktijk.  Mijn contact gegevens vindt u op mijn contactpagina (klik)

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal

Dr (hc) of homeopathy (CCU/USA)

Bron: www.alzheimer-nederland.nl/

 

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?