sinusitis en homeopathie van Zemi uit Oldenzaal

Sinusitis en de homeopathische behandeling.

Sinusitis is een ontsteking van de neusbijholten. Het is één van de meest voorkomende medische aandoeningen. Sinusitis kan ik elk van de vier groepen neusbijholten ontstaan:

  • de kaakholten
  • de zeefbeenholten
  • de voorhoofdsholten
  • de wiggebeenholten

Meestal zijn verschillende bijholten tegelijk aangedaan. Het treedt bijna altijd op in combinatie met een ontsteking van de neusgangen (rhinitis).

De reguliere behandeling bestaat vaak uit afwachten en paracetamol en neusdruppels wordt veelal geadviseerd. De ziekteduur is meestal tussen de 1 en 3 weken. Een homeopaat kan u wellicht veel sneller helpen, vooral bij de chronische vorm kan een consult grote veranderingen geven in uw klachten. Een afspraak maakt u makkelijk via mijn agenda op de website, die bereikt u via deze link

Acute sinusitis

Acute sinusitis kan door allerlei bacteriën worden veroorzaakt en ontstaat vaak als de uitmonding van de neusbijholten geblokkeerd is. Een dergelijke afsluiting is meestal het gevolg van een virusinfectie van de bovenste luchtwegen, zoals een verkoudheid.

Bij een verkoudheid raakt de uitmonding van de neusbijholten vaak verstopt door gezwollen slijmvliezen van de neusholte. Lucht uit de neusbijholten wordt in de bloedbaan opgenomen en de druk in de holten neemt af, waardoor er pijn ontstaat en vocht in de holten wordt gezogen. Dit vocht is een voedingsbodem voor bacteriën. Witte bloedcellen en nog meer vocht verzamelen zich in de holten om de bacteriën te bestrijden. Door deze instroom wordt de druk hoger en neemt de pijn toe. Ook allergieën kunnen een zwelling veroorzaken in de uitmondingen waardoor de neusbijholten verstopt raken. Maar ook mensen met een scheef tussenschot hebben een hoger risico.

Chronische sinusitis

Sinusitis wordt chronisch genoemd als het langer dan vier weken aanhoudt. Soms is er sprake van een genetische aanleg. Soms ontstaat chronische sinusitis van de kaakholte als gevolg van een tandwortelabces dat zich naar de bovenste sinus uitbreidt.

Lees ook op thuisarts.nl

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?