slaapproblemen bij pubers en homeopathie

Slaapproblemen bij pubers, homeopathie kan helpen.

Slaapproblemen bij pubers: slaapproblemen kunnen natuurlijk op alle leeftijden voorkomen, daarbij zijn vele verschillende oorzaken aanwijsbaar. In het geval van pubers zijn er natuurlijk legio oorzaken aan te wijzen.

Slaapproblemen bij pubers: oorzaken en gevolg.

Het is in deze tijd een enorm stressvol bestaan om puber te zijn. De maatschappij legt je steeds vroeger zijn druk op je. Denk daarbij aan de toenemende beoordelingen op objectief cijfermatige basis op school. Je bijbaan die je nodig hebt om alle sociaal noodzakelijke technologie te bezitten. De sociale last van altijd en overal maar bereikbaar moeten zijn voor iedereen. Elke minuut van de dag moet je online zijn om maar niks te hoeven missen. De sociale druk om op alle sociale media maar bewijs te laten zien hoe leuk je leven is, hoe groot je sociale kring wel niet is. En dit is niet alleen overdag, maar ook ’s avonds en zelfs ’s nachts worden je hersenen geteisterd door allerhande externe prikkels.

Even uit staan is er niet meer bij. Je staat elke dag van de week 24 uur per dag aan, altijd waakzaam, reagerend op elke piep of trilling.

Geen wonder dat je ’s nachts niet meer tot je noodzakelijke rust komt. En dat slaapproblemen bij pubers hand over hand toenemen

Opbouw en afbraak.

Je lichaam heeft de nacht nodig om de schade van overdag te herstellen. Als je wakker bent tap je uit de energiebronnen van je lichaam om alle lichaamsfuncties aan te sturen. Als je slaapt heeft je lichaam die rust nodig om alles weer op te bouwen wat je overdag hebt beschadigd en hebt uitgeput. Ook moeten alle prikkels in je hersenen verwerkt worden. Wat is belangrijk om te verplaatst te worden van korte termijn naar je lange termijn geheugen, en wat kan weg gegooid worden. De reinigingsdienst van je lichaam doet een ronde door je lichaam om zoveel mogelijk verontreiniging om te ruimen. Kortom je slaap is een essentieel onderdeel van je functioneren overdag.

En naarmate je meer verbruikt overdag (zoals de pubers uit deze tijd) heb je eigenlijk meer slaap, dan wel kwalitatief goede slaap nodig. En laat het daar nu net aan schorten in de hedendaagse puber. Ook een kwalitatief slechte slaap draagt bij bij aan de klachten rondom slaapproblemen bij pubers.

Herkenbare problemen?

Herken je dit in jezelf, of in je puberzoon/dochter. Maak dan eens een afspraak in mijn praktijk (online agenda)! Uit onderzoek (bron) blijkt namelijk dat homeopathische middelen een effect kunnen hebben op je slaappatronen.

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?