Terugkerende blaasontstekingen bij een neurogene blaas

Homeopathie lijkt terugkerende blaasontstekingen te voorkomen bij mensen die lijden aan een neurogene blaasstoornis. Dat is de  conclusie van dit onderzoek (klik).

Neurogene blaas en terugkerende blaasontstekingen.

Men spreekt van een neurogene blaas bij een niet goed werkende blaas ten gevolge van beschadiging van een gedeelte van het zenuwstelsel. Onderliggende ziektes of oorzaken zoals bv. een beroerte, Multiple Sclerose, de ziekte van Parkinson, een hernia, tumoren, spina bifida kunnen leiden tot afwijkingen van het zenuwstelsel en een neurogene blaas.

Men onderscheidt twee soorten: hetzij een hypotone blaas, hetzij een overactieve blaas.
Vooral de hypotone blaas is vaak verantwoordelijk voor de terugkerende blaasontstekingen.

Hypotone blaas:

Andere benamingen zijn een luie blaas, een atone blaas of onderactieve blaas.

De blaas kan niet samentrekken en kan zich dus ook niet ledigen. Meestal is een onderbroken zenuwvoorziening van de blaas de oorzaak.
Doordat de blaas niet wordt geledigd, wordt ze uitgerekt en dus groter. Vaak zien we een blaasontsteking doordat bacterieën die achterblijven in de urine in de blaas zich vermenigvuldigen. De druk en terugvloed van urine vanuit de blaas door de urineleiders kunnen de nieren beschadigen.
Bij een ruggenmergletsel zorgt een blijvend hoge druk in de blaas dat de nieren onvoldoende urine kunnen afvoeren.

Wilt u ook homeopathisch behandeld worden voor terugkerende blaasontstekingen? Maakt u dan eens een afspraak in mijn praktijk. Dat kunt u online doen (klik) of u kunt natuurlijk telefonisch contact met mij opnemen (klik).

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal

 

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?