vaginale schimmel en homeopathie van Zemi Oldenzaal

Vaginale schimmel infecties bestrijden met homeopathie.

Een vaginale schimmel infectie is een infectie van je vagina veroorzaakt door een schimmel. Veel vrouwen schamen zich voor het feit dat ze een vaginale schimmel hebben, omdat ze onterecht denken dat het een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) is of dat het met een slechte hygiëne te maken heeft. Beide zijn niet waar. Een vaginale schimmelinfectie is niet gevaarlijk en niet besmettelijk, maar wel heel vervelend.

Oorzaak van een vaginale schimmel infectie

Een vaginale infectie wordt veroorzaakt door de gist Candida albicans. Ondanks dat het dus eigenlijk een gist is, wordt de infectie wel een schimmelinfectie genoemd. Candida leeft van nature al in je vagina, maar daar merk je niks van omdat het in balans gehouden wordt met verschillende bacteriën die daar ook leven. Wanneer er een verstoring komt van dit evenwicht kan de candida zich gaan vermenigvuldigen en gaan overheersen. Dan pas ontstaan de klachten. De balans in de vagina kan op verschillende manieren verstoord raken:

  • Wassen met zeep. Zeep verandert de zuurgraad (pH) van je vagina waardoor candida makkelijker kan groeien. Ook kan veelvuldig wassen of het gebruiken van een vaginale douche ervoor zorgen dat je bacteriën wegspoelt waardoor er meer ruimte is voor de candida.
  • Hormoonschommelingen. Veranderingen in de hormoonspiegels hebben soms een bevorderend effect op de groei van candida. Deze hormoonschommelingen kunnen natuurlijk zijn, zoals bij menstruatie en zwangerschap, of komen door het gebruik van hormoonpreparaten zoals de pil.
  • Antibiotica. Sommige antibiotica doden bacteriën in de vagina. Op die manier krijgt de candida ruimte om te groeien.
  • Spanningen of stress kunnen ook zorgen voor een onbalans in de vagina.
  • Mensen met een lage weerstand of diabetes hebben een hogere kans op het krijgen van een vaginale schimmelinfectie.

Symptomen

De meest voorkomende symptomen bij een vaginale schimmel infectie zijn:

  • Jeuk in en rond de vagina.
  • Schrijnende of brandende pijn bij de vagina.
  • Pijn bij het plassen of bij seks.
  • Veel geurloze afscheiding die wit en brokkelig is.
  • Roodheid en zwelling van de vaginawand en schaamlippen.

Niet iedere vrouw heeft bij een vaginale schimmelinfectie last van symptomen. Ook hoef je niet alle symptomen te hebben.

Een vaginale schimmelinfectie kan homeopathisch behandeld worden, ook voor de terugkerende tendens die dit soort infecties vaak kenmerken kan een homeopaat een passend middel op voorschrijven.

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal

Bron: klik

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?