Mogelijk werkingsmechanisme achter homeopatie

Verklaring mogelijk werkingsmechanisme achter het succes van homeopatische behandelingen (na mijn mening).
Alle processen in het lichaam worden gefaciliteerd door ons DNA. Het DNA zorgt voor de aanmaak van eiwitten, hormonen, neurotransmitters enz. Alle factoren die nodig zijn in het lichaam om processen te beginnen of te staken.
Maar ons DNA moet op zijn beurt ook aangestuurd worden. Uit zichzelf doet het niks. Het moet geactiveerd worden om de productie te starten. Die activatie gebeurt of door gebeurtenissen in het lichaam (cel, weefsels) of door gebeurtenissen buiten het lichaam.
Bij gebeurtenissen buiten het lichaam moet je bijvoorbeeld denken aan de aanmaak van adrenaline. Je zintuigen merken gevaar op, bijvoorbeeld een loslopende leeuw, en je lichaam gaat als gevolg adrenaline aanmaken om weg te kunnen rennen. De aanmaak van adrenaline moet ook weer stopt gezet worden, en dat is dan weer een proces in het lichaam welke het stopzetten faciliteert.

Werkingsmechanisme


In mijn optiek is dit ook mogelijk het werkingsmechanisme achter homeopathie. Met de homeopatische middelen kunnen we op DNA-niveau processen starten of stoppen. Dat klinkt eng, maar homeopathie veranderd DNA niet, het activeert of stopt de productie van eiwitten via beïnvloeding van het DNA en om zodoende processen in het lichaam op een helende manier te activeren.
En homeopatische middelen kunnen beter hun invloed op DNA uitoefenen als ze via de neus worden opgenomen, wat olfactie heet. Dit proces gaat nog veel subtieler dan via korrels of druppels. In de normale processen heb ik daar ook een mooi voorbeeld van, en dat zijn de feromonen.
Feromonen zijn hormoonachtige stofjes die wij uitscheiden in de lucht om ons heen. Andere mensen nemen die feromonen waar via de neus, en reageren wel of niet hierop. Een reactie op de feromonen (die je zelf niet ziet of ruikt) is bijvoorbeeld het verliefd worden op iemand. Waarom word je verliefd op persoon A en niet op persoon B? Dat zit voor een deel in de feromonen. De Feromonen die persoon A uitscheidt veroorzaken bij jou een effect op DNA-gebied waardoor je allerhande hormonen gaat maken die je verliefd laten voelen.

Het is mijn mening dat we op deze manier het werkingsmechanisme van homeopathie kunnen verklaren. Ik heb geen wetenschappelijk onderzoek voorhanden om deze mening te ondersteunen, dus mijn verklaring met betrekking tot het werkingsmechanisme is een theoretisch model.

Heb je vragen of opmerkingen? Ik hoor ze graag! Via mijn contactpagina kan je de methoden vinden om contact met mij op te nemen.

DNA als verklaring voor werkingsmechanisme
DNA als verklaring voor werkingsmechanisme

Homeopathie.

Voor de meeste klachten kan er in binnen de homeopatische filosofie wel een behandeling worden opgestart. In mijn praktijk behandel ik een scala aan heel uiteenlopende klachten bij mensen van alle leeftijden, van zuigelingen tot hoogbejaarden. De meeste mensen zijn erg tevreden over de resultaten die behaald worden met betrekking tot hun gezondheid.

Als u eerst liever meer informatie heeft over het homeopatische proces, of liever eerst kennismaakt om een indruk te krijgen van mij als homeopaat, kunnen we een kosteloos informatie gesprek inplannen. Zo’n gesprek kan in de praktijk plaatsvinden, maar ook via beeldbellen (Zoom, WhatsApp videobellen, Teams, Skype, Facetime). Dit geldt tevens voor consulten. U kunt mijn contact informatie vinden op deze pagina, of u kunt meteen een afspraak inplannen via de online agenda.

Jeroen Weegink, Klassiek homeopaat

Klassieke homeopathie praktijk Zemi


Homeopaat in Oldenzaal
Homeopaat in Enschede
Homeopaat in Hengelo
Homeopaat in Twente

Reviews of recenties.

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?