wespensteek en andere insectenbeten behandelen met homeopathie van Zemi uit Oldenzaal

Wespensteek en homeopathische mogelijkheden

Een wespensteek kan je dag behoorlijk verzieken.

Wespen zijn nuttige insecten. Ze bestuiven bloemen en eten dagelijks vele tientallen insecten, waaronder vliegen, muggen en larven van insecten. Maar wespen kunnen ook overlast veroorzaken en zelfs levensbedreigend zijn, als je gestoken wordt en allergische bent. .

Allergisch voor een wespensteek.

Ongeveer één op de honderd Nederlanders is allergisch voor wespengif. Deze mensen kunnen diverse symptomen ontwikkelen. Dit kan zich uiten in rode bultjes over het gehele lichaam -ook op de handpalmen en voetzolen- die gepaard gaan met hevige jeuk. Daarnaast kunnen onder andere de ogen en lippen opzwellen. Indien er zwellingen in het halsgebied (vaak niet zichtbaar) optreden, kan de patiënt moeilijk spreken en slikken en wordt hees en kan de ademhaling worden belemmerd. Ook kan de ademhaling problemen geven ten gevolge van een vernauwing van de luchtwegen in de longen zoals bij astma het geval is. Dit uit zich in kortademigheid, piepen en een drukkend gevoel op de borst. Bij een aantal patiënten is ook het maag-darmkanaal betrokken bij de reactie en kunnen misselijkheid, braken, diarree, buikkrampen en het laten lopen van ontlasting voorkomen. Soms wordt ook de urine spontaan geloosd. In het ergste geval kan de bloeddruk sterk dalen en kunnen er hartritmestoornissen ontstaan, soms gevolgd door bewustzijnsverlies. Meestal treden deze reacties binnen een kwartier na een steek op. Jaarlijks overlijden in Nederland vijf tot tien mensen aan de gevolgen van een wespensteek. Als iemand heel heftig reageert, moet onmiddellijk een ambulance worden gebeld, want dan is sprake van direct levensgevaar.

Homeopathie bij een wespensteek

De homeopathie heeft volgens haar filosofie een aantal effectieve middelen tot haar beschikking, die de acute gevolgen van een wespen- of bijensteek volgens de homeopatische leer onder controle zouden moeten kunnen brengen..

Minder allergisch met homeopathie

Mensen die in aanleg allergisch zijn, bijvoorbeeld hooikoortspatiënten of mensen met een kattenallergie kunnen sneller een allergie voor wespen of bijen ontwikkelen. Dit kan zich vanaf de eerste insectensteek gaan ontwikkelen, omdat het afweersysteem dan als het ware “aangezet” wordt. De volgende steek kan dan grote gevolgen hebben.

Deze mensen zijn zeker gebaat bij een zogenaamde constitutie-behandeling bij de homeopaat. Dan wordt de aanleg van die persoon behandeld met homeopathische middelen, die het afweersysteem minder hevig doen laten reageren op het allergeen ofwel de stof waarvoor ze allergisch zijn. Ook de hooikoorts en de andere allergievormen zullen dan afnemen.

Voor allerlei insectenbeten, waaronder hinderlijk jeukende muggenbeten is er ook nog Hypercal, een tinctuur van Calendula en Hypericum. Doe direct een druppel op de beet en de jeuk zal snel verdwijnen en de beet genezen. Geen kapot gekrabde en ontstoken plekken meer.

Tot slot nog wat tips

  • Ga vooral niet slaan naar wespen of bijen. Ze voelen zich dan bedreigd en zullen eerder steken. Probeer ze weg te blazen.
  • Zwarte kleding en kleding met bloemen en felle kleuren zijn aantrekkelijker voor bijen en wespen, dus kun je beter niet aantrekken als je een terrasje gaat bezoeken.
  • Omdat wespen een hekel hebben aan rook en sterke geuren kun je wierook, geurkaarsen kruidnagel, lavendel- of citronella-olie gebruiken om ze op afstand te houden. Ook een takje van een tomaat of munt en ongebruikte koffie, aangestoken in een kopje, verjagen de onrustzaaiers.

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal

bron: klik

Chat openen
1
Vragen?
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?