Ziekte van Still, jeugdreuma, homeopatisch behandelen met homeopathie van Zemi Oldenzaal

Ziekte van Still (jeugdreuma). Wat kan homeopathie hiermee.

Met de ziekte van Still (Still’s disease) wordt een vorm van jeugdreuma (JIA = Juveniele Idiopatische Artritis) bedoeld.

Ziekte van Still, jeugdreuma

Tegenwoordig spreekt men wel van systemische JIA, een aandoening die voornamelijk voorkomt bij jonge kinderen. De term systemisch staat voor: algemene ziekteverschijnselen. De kinderen hebben last van spierpijn, die wekenlang kan duren. De gewrichtsontsteking is er soms gelijktijdig met de eerste klachten, maar kan ook pas later optreden. Meestal zijn er veel gewrichten ontstoken. In actieve periodes van de ziekte heeft het kind hoge, piekende koorts, rode vlekjes op de huid en voelt het zich ziek.

Wanneer iemand de verschijnselen van de ziekte van Still op volwassen leeftijd krijgt, spreekt men van Adult (=volwassen) Still. Tot op heden bestaan er nog geen specifieke geneesmiddelen tegen de ziekte van Still. De behandeling kan worden vergeleken met die bij reumatoïde artritis (RA).

De reguliere behandeling bestaat, indien er ook gewrichtsontstekingen optreden, uit NSAID’s voorgeschreven, dit zijn ontstekingsremmende pijnstillers. Als NSAID’s weinig werken of gewrichten al lange tijd ontstoken zijn, kan een reumatoloog een DMARD of biological voorschrijven.

Homeopathisch gezien zijn er veel ingangswegen waarop deze klachten bekeken kunnen worden. Vanuit een consult wordt de levensloop nauwkeurig na gelopen. Ook komen alle andere klachten aan bod die tegelijktijdig of afwisselend optreden naast de klachten van de zieken van Still.

Afhankelijk van de uitkomsten van dit consult kan een homeopaat een op maat gemaakt behandelplan opstellen. Daarin wordt de focus gelegd op het voorkomen van opvlammingen van deze aanvallen.

Indien u meer wilt weten wat ik als homeopaat kan betekenen voor u dan kunt u kosteloos en vrijblijvend een informatie gesprekaanvragen.

Mocht de afstand tot de praktijk een probleem zijn dan kan er altijd gekozen worden voor een telefonisch, skype of mail consult. Deze opties tot consult kunnen op aanvraag gekozen worden.

Kijkt u op mijn website onder het kopje contact voor mijn contact gegevens (klik).

Jeroen Weegink, klassiek homeopaat Oldenzaal

Homeopaat in Oldenzaal
Homeopaat in Enschede
Homeopaat in Hengelo
Homeopaat in Twente

bron: klik